Kristillisen Taideseuran vuosikokous 30.9.2020

Kristillisen Taideseuran vuosikokous pidetään 30.9.2020 klo 16 alkaen Temppeliaukion kirkon seurakuntasalissa osoitteessa Lutherinkatu 3, Helsinki.
Kokouksessa käsitellään ainoastaan sääntömääräiset asiat ja noudatetaan korona-epidemian suojatoimia kuten osanottajien turvaetäisyyttä, käytetään käsidesiä ja tarvittaessa kasvomaskeja.

Varsinainen vuosijuhla on peruutettu mutta kokoonnumme Kulttuuriklubiin Temppeliaukion kirkolle 27.10.2020 klo 18. Ohjelmasta vastaa Kristillinen Taideseura.

Kulttuuriklubin ohjelmassa pyrimme ainakin osittain ottamaan alunperin maaliskuulle suunnitellun vuosijuhlan esityksiä mukaan, ohjelma alla. Muutokset mahdollisia.

Vuosijuhla

”Marian ilmestys aiheena taiteessa” kulttuurihistorioitsija Riikka Stewen

”Rakkaus on väkevä kuin kuolema” oopperan esittelyä, säveltäjä Kari Tikka ja oopperalaulaja Esa Ruuttunen

Kristillisen Taideseuran ensimmäisen sihteerin Kalle Sandelinin puhe vuosijuhlassa Marianpäivänä 1920 – professori Heikki Kirjavainen

Virsi ”Tule kanssani Herra Jeesus”, san Hilja Haahti

Kari Tikalta uusi ooppera

Kari Tikan säveltämän ja käsikirjoittaman oopperan ”Rakkaus on väkevä kuin kuolema” ensi-ilta on Aleksanterin teatterissa Helsingissä 8.10.2020.

Isä on Esa Ruuttunen, äiti Satu Vihavainen, Aadam Aarne Pelkonen ja Eeva Jenni Lättilä.

Palvelijoina toimivat Alina Koivula, Elisabet Petsalo, Aki Alamikkotervo, Jussi Vänttinen ja Hannu Forsberg.

Ohjaus Maisa Tikka, lavastus ja pukusuunnittelu Anna Kontek, koreografia Maria Nurmela, valot Janne Teivainen, kapellimestari Kari Tikka.

Mukana Brevis Nova -kuoro, Helsingin kamariorkesteri ja Omnia-ammattikoulu.

Tuottaja Teatro Productions.

Esitykset

HUOM! Esitykset siirtyvät korona-epidemian vuoksi huhtikuulta lokakuulle.

Uudet esityspäivät ovat:
To 8.10. klo 19.00
Pe 9.10. klo 19.00
La 10.10. klo 19.00
Su 11.10. klo 16.00

Huhtikuun esityksiin ostetut liput tulee vaihtaa uusiin lippuihin. Ticketmaster on yhteydessä lipun ostaneisiin joko sähköpostitse tai tekstiviestillä. Mikäli et saa yhteydenottoa 27.3. mennessä, pyydämme olemaan yhteydessä Ticketmasteriin. Lipunmyyntiä uusiin näytöspäiviin jatketaan mahdollisimman pian.

Liput Ticketmaster.fi

Rakkaus on väkevä kuin kuolema, Kari Tikan ooppera
Mainoksen on suunnitellut Anna Kontek.

100-vuotisjuhlakirja: Ikkunasta näkee ulos ja sisälle – Taiteen polkuja 1919-2019

100-vuotisjuhlakirja: Ikkunasta näkee ulos ja sisälle - Taiteen polkuja 1919-2019 | Kristillinen TaideseuraKristillinen Taideseura on toiminut 100 vuotta ja katsoo kirjassa sisään ja ulos, menneeseen ja tulevaan. Musiikki, tanssi, kuvataide, teatteri, runous, elokuva, käsityötaide, taideteollisuus, arkkitehtuuri ja mitä moninaisimmat taiteen ilmaisun muodot puhuttelevat kirjassa nykylukijaa. Kirjoittajat ovat tieteen ja taiteen tuntijoita ja heidän artikkelinsa valottavat kristillisyyden asemaa taiteessa, kulttuurissa ja yhteiskunnassa. Kristillisen taiteen katsotaan liittyvän lähinnä kirkkoihin, mutta kristillisyys taiteessa on ja on ollut paljon muutakin. Mitä, siitä kerrotaan tässä.

Kirjoittajina
Irja Aro-Heinilä,
Sari Dhima,
Päivi Huuhtanen-Somero,
Eliisa lsoniemi,
Heikki Kirjavainen,
Arto Kuorikoski,
Veijo Muroke,
Matti Myllykoski,
Päikki Priha,
Mia Pätsi,
Asa Ringbom,
Arto ja Raija Seppänen,
Eeva ja Kari Tikka,
Titta Tunkkari,
Liisa Väisänen ja
Sisko Ylimartimo.

Toimittanut Irja Aro-Heinilä. Kansi ja taitto Eliisa Isoniemi.
Kovakantinen, 219 sivua.

Tilaa täältä >>