Taiteen kosketus – Kristillisen Taideseuran juhlaseminaari 1.11.2019, Helsinki

Juhlaseminaari ”Taiteen kosketus” järjestetään yhteistyössä Kirkkohallituksen kanssa. Pohjavireenä säilyy syvä kiitollisuus monivivahteisesta ja innostavasta satavuotistaipaleesta. Kutsumme mukaan taiteen ystäviä ja taiteen tekijöitä. Seminaarin ohjelma tarjoaa inspiroivia taide-elämyksiä.

Kiinnostavat taideaiheiset luennot haastavat myös omakohtaiseen taidepohdintaan, keskusteluun taiteesta ja sen merkityksestä vaikkapa hoitotyössä, elämän avaajana arjessa.

Tervetuloa mukaan!

9.30 lkiaartehet-oratorio, säveltäjä Ilmari Krohn, libretto Hilja Haahti
Multimediaesitys vieraiden saapuessa paikalle

10.00 Seminaarin avaus, Kirkkohallituksen edustaja
Hetkiä valossa, Tanssitaiteilija, koreografi Titta Tunkkari
10.30 Homo Artisticus, Eurooppa Notre Damen palon jälkeen, kristilliset symbolit
Kulttuurihistorioitsija, symbolitutkija Liisa Väisänen
11.30 Musiikkia ja runoja, Runoilija Heidi Pyykkönen ja teol.kand. kulttuurityöntekijä Niilo Rantala
12.00-12.45 Lounas (hinta noin 9 euroa)
12.45 Tervehdys- Leen La Riviere, Christian Artists Europe
Nigun Klezmer Band esiintyy
13.00 Taiteen mahdollisuudet sielunhoidollisessa kohtaamisessa, Teol. tri Johanna Vilja-Mantere
13.30 Taide parantaa, Kuvataiteilija ja sairaalapappi Maarit Kolsi
14.00 Taidelähtöiset toimintamuodot diakoniatyössä, Diakoniatyöntekijä ja ryhmätaideterapeutti, Riitta Türkmen
14.30 Paul Gerhardtin jouluvirsi 936 ja Dietrich Bonhoefferin vankilakirjeet, joiden jumalakuva sivuaa päihderiippuvuudesta toipujien kokemuksia.

Hiljainen huone, 3-osainen laulusarja ”myllyhoidosta”
Säveltäjä Juhani Haapasalo, virsirunoilija Pekka Kivekäs, bassobaritoni Erkki Rajamäki.
Virsi virrestä Tauno Väinölälle, yhteislaulu

15.00 Paneelikeskustelu
15.50 Loppuhartaus kappelissa

SITOVAT ILMOITTAUTUMISET

tiistaihin 15.10. mennessä
Kristillisen Taideseuran sihteeri Ansa Kirjavaiselle puhelimitse 040 543 5912, sähköpostilla ansa.outi@gmail.com tai nettilomakkeella https://www.lyyti.in/taiteenkosketus
Ilmoita samalla mahdollinen ruokavaliosi.

——- •!• ——-

Christian Artists Finland CAF järjestää JATKOT
18.00-20.00
Keskustakirjasto Oodi , tapahtumatila Kuutio. Töölönlahdenkatu 4
– CAF taideseminaari ja jäsenesitteen julkaisu. Mukana Leen La Riviere.
llmoittautumiset mielellään 040 590 7208, arto.k.vuorela@gmail.com, www.caf.fi

Taidenäyttely ”Hyvyyden voima” 1.– 29.9.2019 Lahdessa

Lahtelaisten jäsenten taidenäyttely ”Hyvyyden voima” on esillä syyskuussa Lahden Ristinkirkon ala-aulassa.
Näyttely on avoinna 1.9. – 29.9.2019 joka päivä klo 10 – 15 sekä tilaisuuksien yhteydessä.
Osoite: Kirkkokatu 4.
”Hyvyyden voiman ihmeelliseen suojaan olemme kaikki hiljaa kätketyt” alkaa Dietrich Bonhoefferin virsi 600.
Näyttelyssä ovat mukana Marja Ilmavalta, Leena Kaartinen, Raija Malm, Juhani Salmensuu ja Maija Vehmersalo.
Näyttelyyn on vapaa pääsy. Tervetuloa!
Lisätiedot: Kikka Miilus, puh. 050 414 6561, kikka.miilus@gmail.com

100-vuotisjuhlakirja: Ikkunasta näkee ulos ja sisälle – Taiteen polkuja 1919-2019

100-vuotisjuhlakirja: Ikkunasta näkee ulos ja sisälle - Taiteen polkuja 1919-2019 | Kristillinen TaideseuraKristillinen Taideseura on toiminut 100 vuotta ja katsoo kirjassa sisään ja ulos, menneeseen ja tulevaan. Musiikki, tanssi, kuvataide, teatteri, runous, elokuva, käsityötaide, taideteollisuus, arkkitehtuuri ja mitä moninaisimmat taiteen ilmaisun muodot puhuttelevat kirjassa nykylukijaa. Kirjoittajat ovat tieteen ja taiteen tuntijoita ja heidän artikkelinsa valottavat kristillisyyden asemaa taiteessa, kulttuurissa ja yhteiskunnassa. Kristillisen taiteen katsotaan liittyvän lähinnä kirkkoihin, mutta kristillisyys taiteessa on ja on ollut paljon muutakin. Mitä, siitä kerrotaan tässä.

Kirjoittajina
Irja Aro-Heinilä,
Sari Dhima,
Päivi Huuhtanen-Somero,
Eliisa lsoniemi,
Heikki Kirjavainen,
Arto Kuorikoski,
Veijo Muroke,
Matti Myllykoski,
Päikki Priha,
Mia Pätsi,
Asa Ringbom,
Arto ja Raija Seppänen,
Eeva ja Kari Tikka,
Titta Tunkkari,
Liisa Väisänen ja
Sisko Ylimartimo.

Toimittanut Irja Aro-Heinilä. Kansi ja taitto Eliisa Isoniemi.
Kovakantinen, 219 sivua.

Tilaa täältä >>