Kristillinen Taideseura on valtakunnallinen keskusseura. Kristittyjen taiteilijoiden vuonna 1989 perustettu valtakunnallinen yhdistys Christian Artists Finland (CAF) on seuran yhteisöjäsen. Jäsenet valitsevat Kristillisen Taideseuran hallituksen vuosikokouksessa, joka on maaliskuussa Marian ilmestyspäivänänä. Vuosikokouksen yhteydessä järjestetään seuran vuosijuhla. Seura on järjestänyt erilaisia jäseniltoja, taide- ja kulttuuriaiheisia esitelmätilaisuuksia, retkiä, konsertteja, maalauskursseja ja taidenäyttelyjä. Kristillisen Taideseuran edustajia on osallistunut kristillinen taidetapahtuma Imaginen suunnitteluun ja toteutukseen pääkaupunkiseudulla 2010, 2011 ja 2014.

Teatteri-ilta 10.10.2019 Teatteri Avoimet Ovet

10.10.2019  klo 19 Teatteriin –  Teatteri Avoimet Ovet, Erottajankatu 5, Helsinki
Näytelmän Villahousuhäpeä on ohjannut teatterin uusi johtaja, seuramme jäsen Hanna Kirjavainen. Kirjailija-toimittaja Eira Mollbergin syksyllä julkaistavan romaanin (Tammi) Villahousuhäpeä samaniminen kantaesitys Teatteri Avoimissa Ovissa on esitys kahdelle naiselle ja ortodoksikuorolle. Villahousuhäpeä on autofiktiodraama lamaannuttavasta häpeästä ja päihderiippuvuudesta. Esitys on uranaisen odysseia kadonneen äitiyden jäljille.

Rooleissa nähdään Laura Malmivaara ja Irina Pulkka.

Lippuja on varattu yllämainittuun esitykseen ja teatteri toivoo, että varaus vahvistetaan pe 20.9. mennessä. Jos olet kiinnostunut yhteisestä teatteri-illasta, ota yhteyttä Ansa Kirjavaiseen ansa.outi@gmail.com, 040-5435912.  Lipun normaalihinta on 30 €, eläkeläinen 28 €, opiskelija 20 €.

Kulttuuriklubi Töölön seurakunnan kanssa

Kulttuuriklubi Töölön seurakunnan kanssa, paikka Temppeliaukion kirkko

10.9.2019 klo 18 – Kuttuuriklubin avajaisjuhla
Jenni Lättilä, Esa Ruuttunen, Kari Tikka ja Brevis Nova-kuoro esittävät musiikkia keväällä 2020 Helsingin Aleksanterin teatterissa ensi-iltansa saavasta oopperasta Rakkaus on väkevä kuin kuolema.
Illan juontaa pastori Hilkka Niemistö.
Jatkoilla pientä purtavaa ja kevään sisällön ideointia

29.10.2019 klo 18 – Arvojen voima,
psykoterapeutti Juha Pettersson

22.11.2019 klo 18 – Mitä on Mindfulness?
teol.maisteri Mia Moisio

CD-levy: Ilmari Krohn, Ikiaartehet

Tuore levytys Suomen ensimmäisestä oratoriosta nyt saatavissa.

Ilmari Krohn Ikiaartehet CD

Kristillisen Taideseuran perustaja, kirjailija Hilja Haahti ja hänen puolisonsa säveltäjä, professori Ilmari Krohn tekivät taiteilijoina paljon yhteistyötä. Ensimmäinen suomalainen oratoria Ikiaartehet syntyi tämän työn tuloksena vuosina 1912-14. Oratorio kertoo roomalaisen upseerin Mariuksen ja kristityksi kääntyvän ylimysnaisen Clelian traagisesti päättyvästä rakkaudesta.

Säveltäjä Jaakko Kortesharju ja urkuri Markus Malmgren ovat sovittaneet teoksen orkesteriosuuden uruille. Elina Rantamäki, sopraano, Ursula Hynninen, altto, Jarno Lehtola, tenori ja Markku Nuotio, basso sekä Kamarikuoro Wähäpaimen ja Kamarikuoro Vox Lapsus esittivät oratorion Olarin kirkossa toukokuussa 2013 Martti Laitisen johdolla.

Pilfink Records on julkaissut teoksen kahden DC-levyn levytyksenä vuonna 2017. Tieteen ja taiteen kristillinen tukisäätiö on tukenut hanketta. Levytyksen kesto on 1:29:51.

Ikiaartehet esitetään Kristillisen Taideseuran juhlaseminaarissa 1.11.2019 klo 9.30-10.00.

Koteloon sisältyy librettovihkonen. Levyjä on tehty rajoitettu määrä.

Tilaa täältä >>

Kodinristi

Kristillinen taideseura KodinristiRisti on kristitylle elämän voiton ja toivon merkki. Siksi se on myös elämänuskoa lujittava lahja.

Kristillinen taideseura ja Kalevala Koru ovat yhteistyössä valmistaneet kodinristin.

Kodinristejä on kaksi: sileäpintainen ja rosopintainen. Mallit on suunnitellut hopeaseppä Pia Åkerblom. Ristit ovat 13 cm korkeita ja ne on valmistettu pronssista. Ristiin on mahdollista kaivertaa saajan nimi.

Tilaa täältä >>